Radiografia panoramică în dentiția copiilor: o vedere completă asupra sănătății dentare a celor mici

Radiografie panoramica copii brasov 3DRX

Pentru copii, radiografia panoramică sau ortopantomografia oferă o imagine detaliată și completă a sănătății dentare și a dezvoltării orale într-o singură imagine.

Prin intermediul radiografiei panoramice, medicul stomatolog poate observa în detaliu următoarele aspecte:

Dinții de lapte și mugurii dinților permanenți: Radiografia panoramică oferă o vizualizare clară a tuturor dinților de lapte prezenți în arcadele dentare ale copilului. De asemenea, se pot observa mugurii dinților permanenți care sunt în curs de formare sub dinții de lapte, oferind informații esențiale cu privire la dezvoltarea ulterioară a danturii.

Cariile dentare și molarii de 6 ani, 12 ani: Radiografia panoramică permite identificarea cariilor dentare în stadii incipiente sau ascunse, astfel încât tratamentul să poată fi administrat la timp pentru a evita complicațiile. De asemenea, această tehnică imagistică oferă informații valoroase despre dezvoltarea molarilor de 6 ani și 12 ani, cunoscuți și sub denumirea de molari de lapte și molari de minte.

Detalii de dezvoltare și morfologie: Radiografia panoramică poate evidenția alte aspecte importante ale dezvoltării și morfologiei danturii copilului, inclusiv poziția dinților, structura osoasă a maxilarului și mandibulei, precum și evoluția dentiției permanente.

Deși radiografia panoramică este o tehnică extrem de valoroasă în evaluarea dentiției și a stării de sănătate orală a copiilor, este important să se utilizeze cu prudență și să fie prescrisă de către medicul stomatolog doar atunci când este absolut necesară pentru diagnosticul sau planificarea tratamentului. Pentru copiii care au riscuri mai mari de afecțiuni dentare sau au nevoie de tratamente complexe, această tehnică imagistică poate aduce un plus de informații în vederea oferirii celei mai bune îngrijiri dentare.

Mai multe articole

keyboard_arrow_up

Program 30 noiembrie - 1 decembrie: cabinetele 3DRX vor avea un program special!

X