Servicii avansate de imagistică dentară pentru un diagnostic precis și rapid.

Cu ajutorul tehnologiilor moderne furnizate și dezvoltate de producători de top, aducem în sprijinul medicilor și pacienților din Brașov imagini de înaltă calitate pentru a susține performanța și precizia tratamentelor stomatologice.

Tomografii dentare – CBCT

Datorită tehnologiei moderne din spate, tomografiile oferă posibilitatea de a obține imagini tridimensionale ale tuturor zonelor aparatului dento-maxilar, fiind frecvent folosite pentru a stabili diagnosticul și tratamentul unor probleme dentare severe precum, afecțiunile parodontale, chisturi, resorbției osoase severe, inflamații la nivelul rădăcinilor dentare, afecțiuni ale articulațiilor mandibulare, etc. Este important de menționat faptul că tomografiile dentare se pot folosi și la consultațiile obișnuite, pentru monitorizarea stării generale de sănătatea a dinților.

tomografie dentara brasov - 3drx
tomografie dentara brasov - 3drx

CT 3D întreaga zonă maxilo-mandibulară

O metodă de investigație imagistică avansată utilizată în domeniul stomatologiei și al chirurgiei maxilo-faciale pentru a obține imagini tridimensionale detaliate ale tuturor structurilor dentare, osoase și țesuturile din regiunea feței, maxilarului și mandibulei. Tomografia oferă medicilor o înțelegere mai profundă a anatomiei pacientului, ceea ce poate fi esențial în planificarea intervențiilor chirurgicale, tratamentelor ortodontice sau endodontice și în diagnosticarea problemelor dentare sau maxilo-faciale complexe.

CT 3D întreaga zonă mandibula+maxilar +sinusuri+ATM

Tomografia pentru întreaga zonă oferă informații în ansamblu despre structurile osoase ale mandibulei și maxilarului, anatomia și funcționarea articulațiilor temporo-mandibulare (ATM), inclusiv a eventualelor fracturi, anomalii sau afecțiuni. La fel, oferă o vedere detaliată a sinusurilor, permițând identificarea afecțiunilor acestor cavități, precum și poziționarea sinusurilor maxilare pentru planificarea intervențiilor chirurgicale. Permite evaluarea detaliată a structurilor dentare, inclusiv a rădăcinilor și a coroanelor dentare, ceea ce poate fi util în planificarea tratamentelor endodontice sau ortodontice.

Investigația imagistică poate fi utilă și în planificarea intervențiilor chirurgicale complexe, precum extracții dentare dificile, implanturi dentare sau corecții ale ATM-ului.

CT 3D parțial – în scop endodontic

Acest tip de tomografie se efectuează pe o zonă specifică a țesuturilor învecinate de pe o arcadă, a rădăcinii și a dintelui care necesită tratament. Tomografia parțială oferă o perspectivă detaliată asupra rădăcinii, permițând medicului stomatolog să vizualizeze în profunzime structurile anatomice și să depisteze eventualele probleme, înainte de a efectua procedura. Contribuie la stabilirea unui diagnostic corect, planificarea și executarea mai precisă a tratamentului, reducând riscul de complicații și îmbunătățind rezultatele în ansamblu.

CT 3D maxilar sau mandibular

Imaginile obținute în urma unei tomografii permit vizualizarea structurilor osoase: dimensiunea, densitatea și cantitatea de os. Permite analizarea în detaliu a poziționării dinților și starea lor de sănătate, precum și a țesuturilor moi. Având la îndemână acest CT, medicii stomatologi pot să evalueze în detaliu structurile anatomice, să identifice afecțiuni sau probleme în această regiune și să planifice tratamente dentare.

CT 3D mandibular – Ajută medicul stomatolog să investigheze arcul și canalul mandibular, care găzduiește nervul. Pe tomografie se vizualizează poziția dinților și relația lor cu alte structuri anatomice. Metoda este folosită pentru planificarea tratamentelor stomatologice de complexitate medie și avansată.

CT 3D maxilar – Permite vizualizarea precisă a poziției și structurii dinților, osului și a sinusurilor maxilare, a prezenței eventualelor infecții sau inflamații la nivelul dinților și a rădăcinilor. Reconstrucția 3D poate dezvălui și alte structuri anatomice din regiunea maxilară. Tomografia maxilară este întrebuințată în planificarea intervenților chirurgicale și a procedurilor stomatologice efectuate pe hemiarcadă.

CT 3D maxilar + sinusuri maxilare

Imaginile 3D obținute oferă o vedere detaliată a sinusurilor maxilare, oaselor maxilare și a dinților. Încă un aspect important care poate fi analizat pe tomografia acestei zone, este relația dintre arcadele dentare și sinusurile maxilare, utilă pentru planificarea inserării implanturilor dentare în zonele marginale ale sinusurilor.

CT 3D arcadă pentru copii

Prin intermediul CT-ului 3D pentru copii se pot obține imagini cu informații detaliate despre structurile și poziția dinților, inclusiv a eventualelor carii. Această metodă de investigație imagistică poate ajuta la evaluarea alinierii dinților și la identificarea eventualelor neconcordanțe, deplasări sau probleme de ocluzie.

Tot în baza unei astfel de tomografii se poate face monitorizarea dezvoltării și a erupțiilor dentare, oferind informații importante pentru planificarea tratamentului ortodontic, intervențiilor specifice, diagnosticarea precoce a problemelor stomatologice.

CT 3D ATM unilateral sau bilateral

CT-ul 3D pentru articulațiile temporo-mandibulare (ATM) ajută la evaluarea structurilor anatomice și funcționale ale articulațiilor ATM, inclusiv a capetelor condilului mandibular, a cavităților articulare și a discului articular. Utilizarea CT-ului 3D pentru ATM este relevantă în stomatologie, chirurgie maxilo-facială și tratamente ortodontice,  în special pentru diagnosticarea și tratarea tulburărilor ATM și corectarea unei mușcături incorecte. Această investigație poate ajuta medicul să identifice cauzele durerilor în regiunea feței (în apropierea articulațiilor ATM) și să planifice tratamente adecvate.

CT 3D postoperator (vine în sprijinul pacientului cu cost redus)

CT-ul 3D postoperator este un CT identic cu cel realizat în cabinetele 3DRX înaintea intervențiilor, în termen de maxim 6 luni, pentru monitorizarea evoluției. CT-ul oferă informații despre modul în care țesuturile se vindecă și se recuperează după intervenția chirurgicală. Investigația vine în sprijinul
medicului cu o retrospectivă clinică postoperatorie în timp, iar pentru pacient cu un cost redus.

Radiografii dentare extraorale

Examinare rapidă, care oferă o imagine de ansamblu a structurilor dentare, fiind folosită în planificarea tratamentului stomatologic. Sunt utilizate pentru a identifica o varietate de probleme stomatologice, inclusiv abcese sau carii, leziuni ale rădăcinilor dinților, chisturi, tumori și fracturi ale maxilarului. La fel, radiografiile pot fi folosite pentru a evalua starea generală a sănătății dentare și pentru a detecta probleme care pot fi prevenite prin aplicarea unor măsuri de prevenție.

radiografie dentara panoramica - 3drx
radiografie dentara panoramica - 3drx

Radiografie panoramică pentru adult

Radiografia panoramică(OPG) reprezintă o examinare imagistică pe care se vizualizează poziția dinților, rădăcinilor și oaselor maxilare, pentru a verifica starea de sănătate și eventualele afecțiuni care necesită un tratament. Pe radiografia panoramică se pot identifica și afecțiunile parodontale. Investigația este necesară în etapa de diagnostic pentru elaborarea planului de tratament, precum și pe parcursul sau la sfarsitul tratamentului pentru a vedea evoluția tratamentului. La necesitate și în funcție de localizarea afecțiunilor, radiografia panoramică poate fi efectuată pe jumătate, fie în partea stângă sau dreaptă.

Radiografie panoramică pentru copii

Radiografia panoramică(OPG) pentru copii este importantă în identificarea eventualelor afecțiuni dentare imposibil de detectat cu ochiul liber. Iar medicul ortodont poate diagnostica unele probleme de ordin ortodontic, care pot fi redresate cu ușurință la o vârstă fragedă. De asemenea, OPG poate fi folosită pentru a monitoriza dezvoltarea dinților permanenți la copii și adolescenți.

Radiografie de sinusuri

Radiografia de sinusuri este utilă pentru identificarea unor procese inflamatorii și infecțioase precum sinuzita maxilară odontogenă, iar pe medicii stomatologi îi ajută pentru aprecierea corectă a poziției dinților față de sinusurile maxilare. Acest lucru este extrem de important în planificarea tratamentelor stomatologice.

Radiografie ATM (gură închisă și deschisă)

Este o radiografie ce se axează pe cuprinderea condilului mandibular și cavitatea glenoidă, utilizată pentru stabilirea diagnosticului în caz de traumatism a discului interradicular, sindromului algodisfuncțional, hipo/hiperplazia condiliană, producerea de luxaţii la nivelul ATM, dislocări sau chiar fracturi la nivelul condilului mandibular. Radiografia se realizează în două etape, gură – închisă și gură – deschisă, astfel se redă pe film funcționalitatea în cele două poziții.

Radiografie Bite-Wing panoramic

Reprezintă o radiografie panoramică în care se prezintă întreaga dantură, cu excepția grupului de incisivi frontali(superiori și inferiori). Pe radiografia Bite-Wing panoramică se pot surprinde pe acelaşi film atât coroanele dinților superiori, cât și ale celor inferiori. Radiografia este utilă pentru depistarea cariilor interdentare sau a cariilor secundare ce se formează sub obturațiile sau lucrările existente. Oferă o viziune amplă a anatomiei dentare, facilitând diagnosticarea defectelor osoase parodontale, a leziunilor periapicale și a altor anomalii ale maxilarului.

Teleradiografie antero-posterioară /laterală

Teleradiografia antero-posterioară sau laterală sunt două tipuri de radiografii dentare folosite pentru a obține o radiografie a capului și a maxilarelor dintr-o perspectivă frontală și laterală. Permite medicului stomatolog sau ortodont să evalueze dezvoltarea scheletului facial, a profilului facial, a poziției dinților și a țesuturilor dure și moi.

Aceste teleradiografii sunt adesea utilizate în ortodonție pentru a ajuta medicii să planifice și să monitorizeze tratamentul ortodontic. Ajută la determinarea tipului de malocluzie (discrepanță între dinți) și la stabilirea unui plan de tratament adecvat pentru corectarea acesteia. Pe acestea se efectuează un set complex de măsurători, fie convențional sau cu ajutorul unor softuri speciale.

Radiografii dentare intraorale

Reprezintă o radiografie țintită, de mici dimensiuni utilizată frecvent pentru evaluarea stării de sănătate a unui dinte și a rădăcinii. Imaginea obținută permite examinarea dintelui în sine, precum și ţesuturile dure care îl înconjoară. Radiografia intraorală se face atunci când pacientul prezintă o problemă la un sigur dinte, iar cele mai comune situații fiind atunci când avem un dinte ciobit, recent tratat, lovit sau cu sensibilitate crescută.

radiografii dentara un dinte - 3drx
radiografii dentara un dinte - 3drx

Radiografie retroalveolară

Radiografia retroalveolară oferă informații care ajută medicul stomatolog să vizualizeze în detaliu coroanele și rădăcinile dentare într-un singur cadru radiografic. Cel mai frecvent este utilizată pentru a diagnostica probleme dentare, cum ar fi carii, leziuni sau afecțiuni la nivelul rădăcinilor dentare, dar este utilă și pentru a analiza și relația dinților cu țesuturile învecinate. Încă o utilitate pe care o prezintă acest tip de radiografie este monitorizarea eficacității tratamentelor dentare, cum ar fi plombele sau tratamentele de canal.

Radiografie Bite-Wing

Radiografia Bite-Wing este o investigație frecvent utilizată în stomatologie și este esențială pentru a obține o vedere detaliată a coroanelor dinților superiori și inferiori într-o zonă specifică a gurii. Permite medicilor stomatologi să evalueze starea de sănătate a dinților și structurilor învecinate, cu scopul de a identifica existență afecțiunilor dentare.

Investigații imagistice ortodontice

Dosarul imagistic în scop ortodontic include un set amplu de investigații ce sunt necesare pentru stabilirea diagnosticului și elaborarea planului de tratament. Radiografiile și tomografiile oferă medicului ortodont informații esențiale despre alinierea dinților și dezechilibrele care sunt la nivelul oaselor craniofaciale. O importanță majoră o au și fotografiile, prin intermediul cărora se monitorizează evoluția tratamentului. Acestea ajută atât medicul cât și pacientul să vadă progresul și să obțină rezultatele dorite.

radiografii dentare - set ortodontic - 3drx

Dosar ortodontic: radiografie panoramică, teleradiografie de profil, set fotografii în scop ortodontic

Reprezintă un set amplu de investigații care ajută medicul ortodont să realizeze o evaluare completă a situației dentare și craniofaciale. În baza acestor informații, se va crea un plan de tratament personalizat pentru a corecta probleme ortodontice diagnosticate, cum ar fi alinierea dinților sau dezechilibrele scheletice între maxilar și mandibulă, care favorizează funcționarea defectuoasă a articulației temporo-mandibulare. În ansamblu, aceste investigații și imagini reprezintă o bază solidă pentru elaborarea unui plan de tratament ortodontic eficient, personalizat și orientat către obținerea unor rezultate optime în ceea ce privește alinierea dentară, funcția și estetica facială.

Set fotografii în scop ortodontic

Reprezintă un set de fotografii pentru examinarea și monitorizarea evoluției tratamentului ortodontic. Fotografiile intraorale, care sunt realizate în interiorul gurii pacientului, sunt folosite pentru a analiza detaliile legate de poziția și alinierea dinților pe arcadă. Acestea pot ajuta ortodontul să evalueze cum se mișcă dinții în timpul tratamentului, să monitorizeze progresul și să facă eventualele ajustări în planul de tratament. Fotografiile extraorale sunt cele care capturează aspecte ale feței, zâmbetului și profilului fizionomic al pacientului.

Acestea sunt importante pentru a evalua estetica zâmbetului, alinierea buzelor și a nasului și pentru a identifica eventuale asimetrii sau discrepanțe faciale. Împreună, aceste fotografii oferă o perspectivă completă asupra situației pacientului și permit ortodontului să dezvolte un plan de tratament individualizat și să facă ajustări în funcție de nevoile specifice ale fiecărui pacient. Monitorizarea evoluției tratamentului prin intermediul fotografiilor ajută atât medicul cât și pacientul să vadă progresul și să obțină rezultatele dorite.

Tomografii ORL

Imaginile tridimensionale obținute permit medicilor ORL să identifice și să elaboreze un plan de tratament pentru afecțiunile de la nivelul urechii, nasului, căilor respiratorii superioare și a sinusurilor. Tomografiile oferă informații utile și detaliate pe care se pot analiza atât structurile osoase, cavitățile aeriene (sinusurile) cât și țesuturile moi. De regulă medicii specialiști, cum ar fi ORL (otorinolaringologi), recomandă să se efectueze o astfel de investigație, în cazurile în care există suspiciuni de afecțiuni ale urechii, nasului, gâtului sau a căilor respiratorii superioare care necesită o evaluare detaliată.

tomografie ureche interna, canal auditiv și caile respiratori superioare
tomografie ureche interna, canal auditiv și caile respiratori superioare

CT 3D EAR – unilateral – 1 ureche

Imagistică tridimensională a urechii, care se realizează unilateral (o ureche). Această examinare imagistică poate fi utilizată pentru a evalua în detaliu structurile urechii și poate fi folosită în diverse situații clinice, cum ar fi pentru diagnosticul și monitorizarea afecțiunilor urechii interne, a urechii mijlocii sau a structurilor adiacente. Este recomandată de către medicii specialiști, cum ar fi ORL (otorinolaringologi), în cazurile în care există suspiciuni de afecțiuni ale urechii care necesită o evaluare detaliată.

Suport parteneri 3DRX

Vei beneficia de servicii de top în domeniul imagisticii și radiodiagnosticului dentar 2D și 3D. Vei primi suportul specialiștilor 3DRX în activitățile operaționale și instruire pentru utilizarea soft-urilor de interpretare a rezultatelor.

keyboard_arrow_up

IMPORTANT • Program special 3DRX Făget și 3DRX Răcădău: Sâmbătă (30 noiembrie) – Închis.

X